Sunday, November 15, 2009

shoes are forever!!

hahahaha bodoh title itu...tp if di pk kan semula pnh x kte sume re-call balek kasut yg kte pakai dari kte kecik sampai la kte tua nnt?mesti ade yg x pnh pon nk pk bnda2 tu kan...

kasut first pabila menjejak kaki di dunia:

lahir je kite, da kne sarung dgn stokin ni..macam2 design..kalau baby girl lagi la..macam2 kaler tp pilihan wajib para ibu mesti pink..xpaham btol...


tapi the sweetest part when the mom pandai mengait..mase menunggu kandungan 9 bulan tu sempat la menjahit sepasang stokin utk yg kureng or bru belajar mengait..tapi klu yg da expert berguni dia boleh kait..walaupon kadang stokin tu xmuat atau terlonggar tapi sgt sweet kowt!!!

2nd shoes:

pastu bila kite da besar sket ni la type of shoes yg mom kte beli kan?yg cute2.then bila pakai baju ala2 princess the mom akan pakai kn kasut cm ni..mesti kne match dgn baju en...bnyknye duit mak ak hbes dlu..ish3

kasut bila kita dah mula pandai berjalan:
ni la kasut kne pakai ble da tau bjalan..kne pakai kasut yg terikat pd kaki sbb umur2 cm ni lasak gila..kang kasut ke mana..kite kemana..hahahaa

kasut bila kite da mula melangkah kesekolah: xde pilihan lagi buat the mom sebab kasut skolah sume kaler putih..bayangkan la kalau kasut skolah mcm2 kaler...mmg bkn uniform la namenye...

bile kite da besar siket: time ni la kite mula blaja nak melawa..nk high heels la..sumenye kesan terpengaruh dgn kasut the mother la...xde sendiri punye tibai la kasut mak..ke hulu ke hilir...kene kejar la pastu..ade yg smpai mak nk g keje kasut sblh da entah ke mana..haish patah dua jugak la kasut tu akhirnya...

kasut untuk aktiviti sports:ble da besar2 ni mcm2 jenis kasut la nk..nk jogging la..utk pakai 4 aktiviti kokurikulum kat skolah la..macam2..mangsanye si ayah la..ku igt lg bpe bnyk da sports shoes aku..sume xtaw ke mana..tiap kali nk start berjog smula.."ayah kasut hlg..nk yg baru" ayah mula bwt muka straight face dia!!!hahahahaaha

bila dah taw nk melaram..menarik perhatian:
dah mula nk pakai kasut ala2 artist kan n syok sendiri la..even kdg2 kasut xde la mahal mana..tp bg ak harga x pntg..as long as design dye cntk n attractive..kompem ak beli!!!tp kat kampus sumpah xpakai..elok2 4 inch..tgl stengah inch je..bygkan la btape jaohnye ak jln nk g class.haish...

so sbg student kasut yg menjadi pilihan ialah wedges yg flat supaya senang ku berjalan merentasi onak dan duri..watever la..

kasut pilihan bila sudah bekerja:kasut yg menjadi pilihan ble bekerja la kan..cm a bit casual..[ikut pekerjaan la..kne sesuai..kalau ku menjadi cleaner satu hari nnt kompem xpakai kasut ni..mau melecet sampai ke lutut]

bila da mampu beli kasut rekaan designer: bila da keje..da berduit..pandai lg la nk beli kasut2 mahal..buat koleksi..jimmy choo la..rizalman la..manolo blahnik la..mcm2.. xpe2 klu 1 day aku jd designer ku akan design kasut sendiri..[cik aini kalau perkara itu terjadi sila masukkan salah satu kasut design sy dlm koleksi heels awak ye]

kasut semasa kita berkawen2:kompem2 la sewa kat kdai pengantin kan? da dpt pakej bwt pe nk membazir..tapi aku nk kasut aku x sama dgn org len so aku sggup design kasut aku sendiri..khas utk weds aku yg skali je[blm t'plan lg nk kawen bnyk2 sbb tgk bajet..kuang ajo btl aku.para lelaki jauhi wanita ini kalau tidak mahu di madukan]

kasut pabila di usia tua nnt:kasut yg comfortable..very mak2 kan..mase tu da xpk la design ape..tinggi bpe inch..klu nk lutut patah dua pakai la heels 5 inch..kasut ni xsakit even pakai g shopping smpai 8 jam...[dah tua pon nk shopping,sbb aku nk hbs kn duit aku b4 aku mati.bia ank cucu aku usaha sndr cr duit utk deorg..baru deorg taw makna hidop...keturunan nenek kejam betol]

so, kira2 la bpe banyak kasot kite da miliki sepanjang hdop kte...
renung2kan
dan
slamat mengira..

2 comments:

cik EPAL said...

alolo...comelnya kasut baby itu..hehe ;)

NIMI said...

kasut mcm dadah kat kita kan?