Tuesday, June 29, 2010

i miss you

hmm..orang slalu cakap bila kita ada something di depan mata..kita slalu xhargai..slalu xperasan kebaikannya utk kita..kan..kan? skrg i'm so happy sebab saya da dapat fone saya balik..hahaha cakap pasal fone rupanya..

i really miss my sony ericsson w902..

terus lupakan dia when papa kasi iphone kat saya..bila da guna dalam sbulan lbh cmtu baru saya rasa yg saya xboleh guna fon yg sensitif cmtu..susah..baru 2minggu guna saya dah rosakkan charger dia..putus ok..sy pon pelik..ganas betul..so bila papa da pulangkan balik kesayangan saya ni(ceh kesayangan la sangat) saya rasa happy gila..bukan apa..dah biasa guna sony...saya bukan x hargai apa yang saya ada..just kadang2 nk try something new kan..tak pa..papa janji kalau this sem sy boleh dapat dean list lagi saya dia akn bagi saya Black Berry..yeay!tapi fone sony sy, sy tetap akan simpan..saya sayang awak!!!

papa saya nak macam ni tau! pink! even saya xsuka colour pink..tapi nk jugak okay! iloveyou papa!<3>

happy-happy birthday


happy bithday to my uncle Mohd Jubri Jaafar(51) n my lil couz Mohd Fahri Shirazy(1)


mama n baba die yg sibok blow the candles..fahri gila camera..

utk birthday kali ni..xnk beli cake..tuka selera..so beli big apple donut =)

my uncle dapat present dr his wife..


aifi, adam n nathalie

fahri and arissa

uncle hardy, uncle jilly n arissa

muka sy xda cuz sy jd photographer.. mlm tu kenyang gila sampai perut boncet =)

Friday, June 25, 2010

hari yang mendung

hari ni saya bangun awal gila cuz xboleh nk tido..rasa xmengantok..then sbb saya jelous boyfie sy masih tido saya pon pegi call and kacau dia..hahahah padan muka awak..then selepas membenarkan dia tido semula saya pergi berchit-chat dgn kazen saya syahidaJubri sambil menonton sebuah drama swasta di tv3..hahaha..cerita sadis gila pasal sorang isteri yg super kurang ajar.ade ke dia pegi sepak terajang laki dia tga solat..pastu bg laki kau mkn nasi kangkang segala..wujud gak manusia cmni kn..rase nak pelempang je muka minah tu..hahaha saya pulak yg over..tajuk drama tu "tiupan sangkakala" sedih n bg pengajaran la jugak...

da tghari tu pas lunch..lsaya pon mula merasa mengantok n mengajak kazen saya yang lagi sorg ni(syahiraJubri) untuk tido kerana hujan..sejuk dan nyaman =) tiba2 along menjerit nama saya "nyah teman aku g puncak alam amik daia(kazen aku lg sorg) dia blaja kat uitm puncak alam in asasi sains..so saya pon pg la bersiap2 n zooooommmm..ke puncak alam..





oleh kerana td kelam kabut sangat nk parking plus kazen sy ni tunjuk skill dia yg sgt terror parking kereta..ni la hasilnya..terpaking kat "KHAS OKU" haish..macam2 la..hahahaa

ni la dia pnya kolej..sangat la berbeza dgn kolej saya kat sri iskandar tu..haish..deorg pnya bilik cm apartment.dlm 1 rumah tu ade 4 bilik..1 bilik share berdua..and bilik mereka sgt chantek ok..sekarang sy jealous!!

ni la kazen saya hidayahJubri and syahidaJubri.. kolej dia ada lif ok..kolej saya xda..sobs!

kami(o.O) utk hari ni muka sy separuh je ok..hahaha
taa~

Thursday, June 24, 2010

hari ini hari khamis

macam biasa selepas bagun pagi kerana dijilat2 oleh makhluk comel bernama amy..saya terus call nenek saya yg comel kerana merindui beliau..seperti biasa nenek hanya akan bangun selepas jam10pagi..(kalau saya ada di rumah dia akan bgn lebih lambat seperti saya iaitu jam 12 tgahari)sbnrya kami bgn awal tapi bergolek2 diatas katil..hehe..nenek saya seperti remaja lain yg suka bangun lewat kerana xda keje nk bwt dirumah..kita geng kan nenek(kalau kazen sy baca komfirm dia mengata sy) so lepas da bertanya khabar dan melepaskan rindu dendam..sy text ibu sy pulak..kemudian papa..and semestinya boyfie sy! tapi ni sbnrnya bkn la topik utama sy hari ni..topik sebenar ialah hari ni kazen saya SyahidaJubri tiba2 menjerit panggi saya n cakap.. "wey..jom ikot ak..ak nk pi beli brg2 nk bwt kek" saya pon ape lg terus tuka baju n kami zooom....ke tempat tu....


ni la tempat tu..kedai ni kat area2 rumah kazen sy kat sek.13 ni..sy masuk dengan muka teruja cuz macam2 ada kat situ..macam rambang mata la pulak..tiba2 rasa nk tuka course jd chef pulak..hahaha kalau ibu saya datang sni tak tau la ape akn jadi kat dia..ibu sya dgn kazen sy sorg ni mmg suka sgt la bab2 memasak ni..suka hati korang la..

"dah2 jom balik..karang satu kedai kene borong" kazen saya da x sabar nk bwt kek dia ni...

lepas tu kami singgah di satu pasaraya(skema la pulak) n beli brg2 utk masak mee kari..bkn tapi kami nk masak untie saya iaitu mak kazen saya... bila da sampai rumah..terus cari brg2 utk bwt cake..




sila tengok cmna dia mengembang..macam nk meletop da..banyak sgt baking powder ke ape tah la...

so ini la hasilnya...rasa dia xpayah cakap la..sedap gila ok!!!!!!

ok la saya nk pi makan mee kari sekarang..nnt saya membebel lagi.. (o.O) Chow~

Tuesday, June 22, 2010

cerita hari selasa

punca saya bangun awal pada hari ini adalah kerana gangguan seekor makhluk..bukan makhluk halus atau makluk kasar tetapi makhluk dibawah ini..si amy yang sgt comel..dia menjilat2 pipi saya dan rambut saya..hmm sekarang saya confius! siapa yg comel sebenarnya..hahahahaa

amy si pondan!

so selepas gangguan tersebut saya terus pegi mandi-manda segala..kazenku pergi exam lagi..pas dia habis exam kami nak ke tesco! so saya pakai shawl baru saya..oleh kerana masih dalam mood comel...hahaha perasan..ok shawl saya tulis "i am gorgeous" ok..apa2 je la awak..


setelah dia pulang ke rumah..kami ke tesco untuk lunch..didalam kereta saya sempat mendengar luahan hati tentang paper examnya hari ini..so wuts for lunch? SyahidaJubri Nasi goreng ayam.. DidiyanaEhsan Nasi goreng USA..USA wooo..afta that saya membeli scarf syiria..cool!!!untie tu xkasi discount!kedekut gila..saya beli 4 taw!


balik tu bagi menghilangkan stress orang baru habis exam..kami main shampoo2 rambut..bahan2 yg diperlukan..shampoo dan air je lah korang.ape lagi... =)




penat saya try sgala macam style melilit tudung..ok sekarang saya rasa saya poyo..ok..
sekian la ke"poyo-an" saya untuk hari ini~

Monday, June 21, 2010

terima kasih

saya nak cakap thanks kat boyfie saya sebab dia selalu membuatkan saya tersenyum =) tQ awak...awak selalu membuatkan saya happy even saya ni slalu bwt bnda2 yang blh menybabkan kemarahan awak, degil, suka merajuk, kuat membebel dan bla bla bla...tapi awak x pernah marah saya.tak pernah ok..kadang2 say pon pelik mengapakah awak tak pernah marah saya?..awak sangat lain dr guys yang saya pernah jumpa..awak bwt everything untuk buatkan saya happy..thanks awak.awak sangat pandai ambil hati saya n orang2 di sekeliling saya..awak buat drawing untuk adik saya Danish..sgt baik..drawing utk saya jugak..tulis surat..mainkan cafe world saya(sbb saya xtahu main ok)..jd reminder saya..dengar semua bebelan saya...thanks for everything sayang..

this one for danish =)

and this one for me..

p/s:thanks for the Victoria secret vanilla lace body lotion.
really appreciate it..
love u honey!!

in 20 years

hahaha saya mengalami masalah tidak boleh tidur hari ni..dunno why..nk kate tido ptg tadi mmg tak la..bergiat active ade la...hahaha so saya xda keje pegi try2 benda ni kat website ni..lihatlah wajahku 20 years akan datang =)


OMG kann!!
xkan la 20 thn akan dtg muka saya dah jd macam ni..sangat menakotkan okay..jap g saya tidur comfirm dapat bad dream!damn!
ok lah saya nk pergi berfikir macam mana nk selesaikan masalah ini..

p/s: knp saya xpernah nampak cantik..
walaupon bila saya dah tua nnt..
lari la laki saya nnt..
:'( tears

cerita hari ini

hari ni saya bgn sangat lambat walaupun saya tidur awal. selepas saya bersarapan pagi bersama kazen saya SyahidaJubri. saya bersiap2 segala untuk ke Uitm Shah Alam untuk membuat research disamping kazen saya pergi menghadiri examnya..Oouh Gud luck chenta!!

setelah tiba di library uitm shah alam saya mencari2 buku2 yang berkaitan dan terus membaca..hah? membaca? tipu awak tgk gmbr je ok..hahahahaha
setelah menghabiskan lebih kurang 3 jam di dalam library yang sangat sejuk..saya mengambil keputusan untuk keluar dari situ..oouh! sesungguhnya saya bukan lah seseorang yang mammpu duduk didalam library berjam2..ini fakta ok..so afta dat saya menunggu kazen saya habis exam..di depan dewan peperiksaan dia ok..saya sangat baik kan???kan?
setelah selesai dia berperang dgn examnya..perkataan yg saya dengar dari mulut dia ialah. "ak lapa..ak boleh pk mcd je skrg" so apa lagi mcd jom!! lapa tahap gaban!!
lihat lah muka orang stress lepas menjawab exam =] saya pon turut stress..bhahaaha
setelah sampai di sana.da parking kete sume..dia bergegas ke kaunter dan meninggalkan saya terkapai2..oouh! laparnya kamu along!
lihatlah betapa laparnya dia..sabar!!
ini saya punya..BIG MAC!besar punya!! i loike!hahhahaa
settle da sume gua makan..hahahhaa pelahap!

ni la muka orang kekenyangan!chantek kan?hahahahahaahahaha.LOL~

Wednesday, June 16, 2010